Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerk in Nood start hulpactie voor Irak

"Bid alstublieft voor onze mensen opdat ze niet door de terroristen gedood worden"

in Nieuws

Duizenden ontheemde Irakezen krijgen binnenkort voedsel, onderdak, onderwijs en geschenken voor de kinderen via een noodprogramma van Kerk in Nood.

(imported body)

"Het programma ten bedrage van 4 miljoen euro is een van de grootste in de 67-jarige geschiedenis van onze hulporganisatie en houdt ook pastorale steun in voor de door deze crisis ontheemde priesters en zusters. De projecten vallen samen met nieuwe berichten uit Irak dat de crisis, die 120.000 christenen op de vlucht joeg, nog zal aanscherpen", zegt Luc Claeys, verantwoordelijke Fondsenwerving van Kerk in Nood vzw.

Erbil
De regio van Erbil, waar tienduizenden vluchtelingen onderdak zochten, wordt geteisterd door storm en regen. De winter is in aantocht. Bovendien moeten vele gezinnen weg uit de overheidsgebouwen zoals scholen die tot vluchtelingenkamp werden omgebouwd en waar ze tot twintig in één kamer slapen. "De christelijke gemeenschap is volledig afhankelijk van hulp van buitenaf. Zij wordt door de kerk gesteund sinds zij in het Koerdische deel van Noord-Irak aankwam. Velen vonden onderdak in Ankawa, dichtbij de regionale hoofdstad Erbil, en ook verder naar het noorden in de regio van Dohuk aan de Turkse grens."

Kerstgeschenken
Volgens Luc Claeys helpt de hulporganisatie met de bouw van prefabgebouwen voor 15.000 kinderen. Er komen voedselpakketten voor vluchtelingen, de betaling van huishuur worden ze bij geholpen, er komt steun voor seminaristen en Kerk in Nood schenkt kerstgeschenken voor 15.000 kinderen. Voorbeelden van deze kerstgeschenken zijn: warme kleren, potloden, kleurboeken, religieuze artikelen en kinderbijbels .

Kerk in Nood maakte eerder al een bedrag vrij van 200.000 euro voor de dringendste noodhulp aan de vluchtelingen uit Mosil en de Nineve-vlakte.

Bidden
De Chaldeeuwse aartsbisschop van Erbil dankt de hulporganisatie en roept alle mensen van goede wil op om te bidden voor Irak: “Bid alstublieft voor onze mensen opdat ze niet door de terroristen gedood worden. Daarnaast moeten we ook bidden voor zij die ons vervolgen en opdat er een einde komt aan het kwaad dat nu zo groot is in de wereld.”


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Africa Mercy komt aan in Guinee

Grootste ziekenhuisschip Africa Mercy komt aan in Guinee

Mercy Ships biedt allerarmste Guineeërs gratis medische zorg

13 augustus 2018
Noodhulpactie na aardbevingen Lombok

Christelijke organisaties starten noodhulpactie voor Lombok

Duizenden bewoners getraumatiseerd en dakloos na 3 aardbevingen

10 augustus 2018
Op vakantie met weinig geld

Op vakantie met weinig geld

Ideeën voor mensen die leuke dingen willen doen

Carianne Ros

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’