Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jeruzalem strenger beveiligd na aanslag

Terroristische aanslag raakt bewoners Jeruzalem

in Christelijk Nieuws

In Jeruzalem gaan strengere veiligheidsmaatregelen gelden na de aanslag van woensdag, waarbij een baby om het leven kwam. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu besloten.

Woensdagavond reed een 21-jarige Palestijn uit Oost-Jeruzalem met zijn auto in op mensen bij een metrostation. Acht mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De politie schoot de dader neer.

De man sloeg lopend op de vlucht, maar werd door de politie neergeschoten. Hij is ernstig gewond. Van de overige slachtoffers ligt één vrouw zwaargewond in het ziekenhuis, meldt de Israëlische krant Haaretz.

De politie heeft bevestigd dat het om een terreuraanslag ging. ,,De chauffeur heeft een terroristische achtergrond. Hij heeft in de gevangenis gezeten voor terroristische activiteiten", aldus een politiewoordvoerder.

Bron: ANP / Foto: ANPfoto

 

 

P 2014, alle rechten voorbehouden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons