Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Heilige rit voor Italiaanse jongens

Paus blijft de wereld verrassen

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus liet woensdag in het Vaticaan opnieuw zijn eenvoud blijken. Tijdens zijn wekelijkse publieke vertoning nodigde hij  twee Italiaanse jongens uit om plaats te nemen in zijn pausmobiel.

(imported body)

Raffaele Scafuri en Antonio Di Muro konden hun geluk niet op toen ze geheel onverwachts uit het publiek werden gehaald. Ze waren zo enthousiast dat ze meteen de heilige auto bestormden om er in te klimmen. Een bodyguard van de paus wist de jongens nog op tijd volgens het protocol in de auto te krijgen.

Kort daarna maakte de paus samen met de jonge mannen een ritje in de omgeving van het Sint Pietersplein. De jongens omhelsden elkaar en staken van blijdschap hun handen in de lucht. Tijdens de rest van de tocht waren ze stil en onder de indruk.

 Na de heilige rit kusten de twee jongens de paus dankbaar op zijn wangen.

Bekijk hier beelden van de rit.

Bron: NPO Spirit

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons