Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Eerste oplage Bijbel in Gewone Taal uitverkocht

"We zijn blij met de overweldigende belangstelling"

in Geloven

Binnen een week is de eerste oplage van de Bijbel in Gewone Taal uitverkocht. Er zijn 65.000 exemplaren van deze nieuwe vertaling van de Bijbel gedrukt en verspreid in het land.

(imported body)

De tweede oplage van 55.000 exemplaren zal eind oktober beschikbaar zijn.

De Bijbel in Gewone Taal is gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap, en uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Royal Jongbloed. Het eerste exemplaar werd op 1 oktober aangeboden aan Koning Willem-Alexander.

"De grote vraag naar de Bijbel in Gewone Taal bevestigt de toegevoegde waarde van deze nieuwe vertaling. We zijn heel blij dat de Bijbel in Gewone Taal voorziet in de behoefte aan een duidelijke bijbel die de tekst dichtbij brengt voor iedereen," zegt Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Philippe van Heusden, bijbeluitgever Royal Jongbloed zei er het volgende over: "We zijn blij met de overweldigende belangstelling en we hebben meteen ruimte op de persen gereserveerd om zo snel mogelijk weer te kunnen leveren."

Bron: NBG

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons