Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Digitale hulp om je preek voor te bereiden

PreekWijzer.nl wil de traditie van inhoudelijke kwaliteit van de Postille online voortzetten

in Nieuws

Boekencentrum Uitgevers lanceert deze week het nieuwe online platform PreekWijzer.nl. De website biedt digitale hulp bij de preekvoorbereiding. Dit meldt het Boekencentrum.

De PreekWijzer biedt honderden preekschetsen, veel bijbels-theologisch materiaal en homiletische artikelen. Ook zijn de archieven van bekende theologische tijdschriften toegankelijk, zoals Interpretatie, Kerk en Theologie. Het Oecumenisch Leesrooster is opgenomen, er is veel praktische informatie over preekvoorbereiding en preken en het forum is een mogelijke ontmoetingsplaats voor voorgangers. De uitgebreide zoekfunctie biedt ingangen op tekst, op thema, op bijbelvindplaats en op de feestdagen van het kerkelijk jaar.

De PreekWijzer zal blijvend worden aangevuld met nieuw materiaal, deels uit bestaande uitgaven en deels nieuw ontwikkeld. Ook het doel van Postille – voor elke zondag een preekschets bij een bijbeltekst – blijft binnen de PreekWijzer van kracht. 

De PreekWijzer staat onder redactie van, directeur onderwijs en docent aan de PThU Amsterdam, dr. Ciska Stark, docent homiletiek aan de TU Kampen, dr. Kees van Dusseldorp, PKN-predikant René van der Rijst en CGK-predikant Hilbrand van Eeken.
 
Belangstellenden kunnen zich op www.preekwijzer.nl gratis registreren en zo een maand lang kennismaken met alles wat de PreekWijzer te bieden heeft. Daarna kan men zich erop abonneren voor € 9,95 per maand of € 99,- per jaar.

Bron: Boekencentrum

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

'Ik had dood moeten zijn'

Gert-Jan Schaap

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Gert-Jan Schaap

19 september 2018
Vijf Bijbelse handvatten als je gepest wordt

Vijf Bijbelse handvatten als je gepest wordt

Wat zegt de Bijbel over pesten?

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan