Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Cuba bouwt nieuwe kerk

De katholieke kerk staat al decennia op gespannen voet met de regering in Havana.

in Nieuws

Voor het eerst sinds een revolutie Cuba 55 jaar geleden omvormde tot communistische staat heeft Havana toestemming gegeven om een nieuwe kerk te bouwen. Dat heeft de katholieke kerk van Cuba maandag laten weten.

(imported body)

Volgens deskundigen is het nieuws een teken dat de betrekkingen tussen het Vaticaan en de Cubaanse regering verbeterd zijn.

Florida
De bouw van de nieuwe kerk wordt gefinancierd door katholieken uit de Amerikaanse stad Tampa in Florida. Het kerkgebouw zal verrijzen in het stadje Sandino, in de westelijke provincie Pinar del Río. Er kunnen zo'n tweehonderd mensen in.
De katholieke kerk staat al decennia op gespannen voet met de regering in Havana, die religie als 'opium van het volk' beschouwt. De afgelopen jaar zijn de betrekkingen er echter voorzichtig op vooruit gegaan. Paus Johannes Paulus II en zijn opvolger Benedictus XVI bezochten beide het eiland. 

Kerstvakantie
Daarnaast heeft Havana een kerstvakantie ingevoerd, mogen kerkmissen tegenwoordig worden uitgezonden via staatsmedia en is het voor leden van de Communistische Partij niet langer verboden om lid van de kerk te zijn.


Bron: Novum

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’