Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenvervolging Denemarken een sterk groeiend probleem

Buitenlandse christenen worden steeds vaker bedreigd vanwege hun geloof

in Nieuws

Christenen van Midden-Oosterse achtergronden in Denemarken worden steeds vaker geïntimideerd, aangevallen of beledigd door lokale moslims. De Deense zender TV2 News nam onlangs contact op met een aantal Deense christenen die over hun ervaringen vertellen.

Zo vertelt Jojo (gefingeerde naam) over de bedreigingen van een groep jongeren met een arabische achtergrond. Terwijl ze in de auto zat werd ze omsingeld. Één van hen ging op haar motorkap staan. "Weet je wat we doen met mensen zoals jij? We stenigen ze!", riep hij haar toe.

De Deense politie krijgt niet veel meldingen binnen over dit soort bedreigingen, maar vreest dat dergelijke misdaden grotendeels onbekend blijven, omdat mensen geen aangifte durven te doen.

'Vuile christenen'
Naast Jojo werd ook een anonieme Iranese christenvrouw geïnterviewd, die vanwege haar geloof wordt vervolgd. Samen met haar zoon wordt ze gepest en bedreigd in haar buurt. In deze buurt, waar voornamelijk islamitische families wonen, valt ze erg op als single moeder, zonder hoofddoek. "Mijn zoon werd geslagen bij de bushalte", zegt ze. "We worden voor alles uitgemaakt. Ongelovigen, varkens, vuile christenen. Ze zeggen dat we tot de dood gestenigd moeten worden".

Onveilig
Ze klaagden bij een buurtkantoor, die de daders bij elkaar riepen. Een aantal dagen later vielen ze haar deur binnen en sloegen haar in het gezicht. "Ik kan niet meer in Kopenhagen wonen", zegt de vrouw. Ze zijn momenteel op zoek naar een andere woonplaats. 

Bekijk hieronder de video van de Deense zender TV2 News

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/YjjAmyzVn5Y" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Vader van 14-jarige scholier spreekt van godsdienstig motief

Sacré-Coeur kleurt rood tegen geloofsvervolging

Sacré-Coeur kleurt rood tegen geloofsvervolging

Vrijheid van godsdienst neemt verder af

Joëlle Post

'Aanpak christenvervolging in Nederland moet hoogste prioriteit krijgen'

'Aanpak christenvervolging in Nederland moet hoogste prioriteit krijgen'

ChristenUnie en SGP willen Kamervragen stellen aan minister Blok

Sjoerd Wielenga