Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Brief islamitische geestelijken goed signaal naar IS'

Wereldraad van Kerken keurt initiatief goed

in Nieuws

De Wereldraad van Kerken in Genève begroet het initiatief van 126 islamitische geestelijken en Korangeleerden, die in een brief met 24 punten zorgvuldig de IS-argumenten ter rechtvaardiging van geweld in naam van Allah en de islam weerleggen.

(imported body)

In de achttien bladzijden tellende brief verwerpen de geestelijken ook de argumenten voor de oprichting van een kalifaat. Zij vestigen er de aandacht op dat moslims op basis van de Koran de plicht hebben om christenen en andere religieuze minderheden te beschermen. Handelingen zoals slavernij, gedwongen bekeringen of de onderdrukking van vrouwen worden door de islam verboden.

"De zorgvuldige, gedetailleerde en gefundeerde weerlegging van de aanspraak van Islamitische Staat, die beweert vertegenwoordiger te zijn van de echte islam, is een belangrijk hulpmiddel voor islamitische leiders die om het samenleven van alle godsdiensten in waardigheid en wederzijds respect bekommerd zijn", zegt dr. Olav Fykse Tveit, de algemeen secretaris van de Wereldraad.

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans