Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bisschop stelt woning open voor opvang vluchtelingen

Bisschop verhuist en doet zelf zijn huishouden

in Christelijk Nieuws

De woning van de bisschop van de Duitse stad Regensburg zal volgens een woordvoerder van het bisdom in de toekomst worden gebruikt als opvangplaats voor vluchtelingen. Zo geeft de bisschop gehoor aan de oproep van het stadsbestuur voor onderdak voor asielzoekers.

(imported body)

Rudolf Voderholzer is sinds begin 2013 bisschop van Regensburg. Maar na zijn aantreden vestigde hij zich in de woning van de huishoudster, omdat hij zelf zijn huishouden doet. Zo kwam de bisschopswoning vrij.

De woordvoerder van de bisschop zegt: "Momenteel is de woning nog niet geschikt om vluchtelingen onderdak te verlenen. Met het onthaal kunnen wij weldra een belangrijk symbolisch gebaar stellen." Na de nodige aanpassingswerken zijn de vluchtelingen welkom in de grote, moderne woning. Eerder al stelden zich in Beieren ook kloosters en pastorieën kandidaat voor de opvang van vluchtelingen.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons