Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Arie Slob wint Nationale Bijbelquiz 2014

"Ik hoop dat mensen de Bijbel er ook eens bij pakken"

in Mediatips

ChristenUnie-partijleider Arie Slob heeft op dinsdagavond de jaarlijkse Nationale Bijbelquiz gewonnen. Het vernieuwde programma van de de EO en de NCRV werd uitgezonden op NPO 2, waarbij kijkers thuis mee konden spelen via het second screen. Samen met hun team streden Arie Slob, René van Kooten, Shirma Rouse en Ernst Daniël Smid om de overwinning.

Slob kreeg versterking van twee teamgenoten: hij werd vergezeld door Anja Haga, lijsttrekker van de ChristenUnie Fryslân, en Joke de Haan, een goede vriendin van zijn bijbelstudiekring.

"Natuurlijk is het leuk om te winnen:, reageerde Slob, "Maar ik hoop ook dat het een mooi programma was. Dat mensen denken: 'Interessant, laat ik die Bijbel er ook eens bij pakken'. Want er staan hele mooie dingen in en uiteindelijk is het de weg naar verlossing, daar ben ik diep van overtuigd."

Voor de opname van de Bijbelquiz legden we de BN'ers ook vast wat pittige vragen aan ze voor. Bekijk het filmpje hier.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons