Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

185 kerken vernield in Nigeria

"In plaats van de onafhankelijkheid te vieren moesten de inwoners rouwen om hun doden"

in Nieuws

De afgelopen twee maanden heeft de radicaal islamitische beweging Boko Haram in het Nigeriaanse bisdom Maiduguri 185 kerken vernield en 190.000 mensen op de vlucht gejaagd. Dat meldt het Vaticaanse persagentschap Fides.

(imported body)

Het bisdom Maiduguri strekt zich uit over de Nigeriaanse deelstaten Borno, Yobe en een deel van Adamawa. Volgens de priester Gideon Obasogie vielen de voorbije twee maanden elf dorpen in handen van Boko Haram. "De dorpen werden geplunderd en de inwoners werden weggejaagd. Daarna vestigde Boko Haram er een despotisch en tiranniek bestuur. In plaats van de onafhankelijkheid te vieren moesten de inwoners rouwen om hun doden. Vrouwen worden seksueel misbruikt door de terroristen van Boko Haram en gijzelaars worden onthoofd." 

Gideon Obasogie vraagt aandacht voor de levensomstandigheden van tienduizenden vluchtelingen, die bij familie en vrienden of in geïmproviseerde structuren verblijven. Volgens de priester heeft iedereen baat bij de strijd tegen Boko Haram, omdat het geweld van de radicale beweging zich intussen ook naar de buurlanden heeft uitgebreid.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

christenvervolgi...
Waalse wet tegen moslimradicalisering treft ook kerken

Waalse wet tegen moslimradicalisering treft ook kerken

Overheid legt verregaande maatregelen op

kerk
Bijzonder! Deze jongen vindt 'hoop' in een verwoeste kerk in Mosul

Bijzonder! Deze jongen vindt 'hoop' in een verwoeste kerk in Mosul

"Dit is een glimp van hoop"

Nathalie van 't Slot

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans