Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

World Vision stopt met succes project

Leven van 6500 kinderen voorgoed veranderd

in Christelijk Nieuws

Hulporganisatie World Vision stopt na vijftien jaar met ontwikkelingswerk in Adicca, in Guatemala. De reden is dat het daar zo goed gaat, dat de hulp niet meer nodig is.

Sinds 1999 werkte World Vision samen met de lokale gemeenschap aan duurzame verandering en verzelfstandiging, die doorgaan als World Vision weg is. Het werk kon worden gerealiseerd mede dankzij de steun van bijna duizend trouwe Nederlandse sponsors. De tot stand gebrachte comités en organisaties nemen de ontwikkeling van het gebied verder in handen.

In 1999 leefde 70 procent van de bevolking van Adicca in armoede. Er was veel geweld en misbruik, de gezondheidszorg was slecht en veel kinderen gingen niet naar school. Het leven van ongeveer 6500 kinderen is voorgoed veranderd, aldus de hulporganisatie. 

Bron: Hetgoedeleven.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons