Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Van misbruik verdachte oud-bisschop opgepakt

Jozef Wesolowski (66) gearresteerd wegens misbruik kinderen

in Christelijk Nieuws

Jozef Wesolowski, de vroegere nuntius (ambassadeur) van het Vaticaan in de Dominicaanse Republiek, is dinsdag in Vaticaanstad gearresteerd. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. De Pool Wesolowski wordt ervan beschuldigd dat hij tegen betaling kinderen heeft misbruikt terwijl hij in het Caraïbische land diende. Hij werd in juni uit het priesterambt gezet.

(imported body)

De 66-jarige Wesolowski, die sinds 2000 de titel aartsbisschop had, staat nu onder huisarrest. Wanneer het proces tegen hem plaatsheeft, is nog niet duidelijk. Wesolowski was sinds 2008 nuntius in de Dominicaanse Republiek. Daarvoor vertegenwoordigde hij het Vaticaan in onder meer Bolivia, Kazachstan en Kirgizië.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons