Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

SGP en Arie Slob woest over oneigenlijk verwijt aan christelijk scholen

Wetsvoorstel is bom onder vrijheid van onderwijs vindt SGP

in Nieuws

Volgens PvdA-Kamerlid Ypma weigeren christelijke scholen achterstandsleerlingen nu soms op oneigenlijke gronden. Ze vindt dat de scholen op die manier hun levensovertuiging misbruiken om moeilijke leerlingen buiten de deur te houden, meldt de NOS. ChristenUnie-leider Slob is "hogelijk verbaasd" en wil weten hoe vaak het gebeurt dat kinderen op oneigenlijke gronden worden geweigerd.

Volgens Slob is het plan een oplossing voor een niet bestaand probleem. Hij benadrukt dat de vrijheid van onderwijs in de Grondwet is geregeld. "Als scholen daar misbruik van maken, kunnen ze door de rechter op de vingers worden getikt." De SGP noemt het plan een bom onder de vrijheid van onderwijs.

De kwestie wordt volgende week in de Kamer besproken.

Lees meer bij de NOS.

Foto: ANPfoto

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Meer onrust buiten dan in de zaal

verkiezingen...
Hoe dit debat jouw stem kan veranderen

Hoe dit debat jouw stem kan veranderen

Christelijk lijsttrekkersdebat hier te volgen via een livestream

verkiezingen...
Christenen beschermen Rotterdamse moskee

Christenen beschermen Rotterdamse moskee

"Iedereen heeft recht om zonder angst religie te beleven"

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans