Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ruiten ingegooid bij Koptische kerk in Amsterdam-Noord

"Ik vermoed dat het een gestoord persoon was."

in Christelijk Nieuws

Tien ruiten van de Koptisch-orthodoxe kerk in Amsterdam-Noord zijn afgelopen weekend ingegooid. Dat heeft de secretaris van kerk bevestigd aan RTV Noord-Holland. Secretaris Adel Youssef kan nog geen uitspraken doen over het vandalisme.

(imported body)

Volgens Youssef is het nog niet duidelijk of de verdachte een religieus motief had. "Maar ik vermoed dat het een gestoord persoon was." De vernieling vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag. De ruiten zijn ingegooid met een grote baksteen.

Volgens Youssef is er iemand aangehouden. "We voelen ons veilig", aldus de secretaris. De politie kan de arrestatie nog niet bevestigen.

De Koptisch-orthodoxe kerk is de belangrijkste kerk van Egypte. In Nederland wonen ongeveer 6000 Kopten. Sinds 1985 is er een kerk aan de Mosstraat in Amsterdam-Noord.

Bron: RTV Noord-Holland / Foto: Flickr

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons