Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

PvdA wil godsdienst openbare school verzekeren

Kinderen van openbare scholen moeten ook kennis maken met andere godsdiensten

in Christelijk Nieuws

Het godsdienstonderwijs op de openbare basisschool moet een zekerder basis krijgen, vindt PvdA-Kamerlid Loes Ypma. Het is er al wel als kinderen en of hun ouders het willen, maar de subsidie moet telkens opnieuw worden aangevraagd.

(imported body)

Een woordvoerder van de PvdA bevestigde dinsdag een bericht in Trouw dat Ypma een voorstel gaat indienen dat niet telkens opnieuw om subsidie hoeft te worden verzocht. Ze vindt het van belang dat kinderen ook op openbare scholen kennis maken met verschillende godsdiensten en vormen van levensbeschouwing.

Ook moet een structurele subsidie meer zekerheid bieden aan de onderwijskrachten die zich speciaal in godsdienst en levensbeschouwing bekwamen.

Ypma krijgt bijval van Karin Straus van coalitiepartner VVD: ,,Ook de VVD is van mening dat in het Openbaar Onderwijs godsdienstles gegeven moet worden. Dit is momenteel ook al in de kerndoelen opgenomen. Kinderen leren dat er diverse godsdiensten zijn en wat de belangrijkste inhoudelijke kernpunten en verschillen zijn. Op deze manier laat je ze in aanraking komen met godsdienst zonder een bepaalde voorkeur uit te spreken. Wat ons betreft is dit passend binnen de gedachte van Openbaar Onderwijs.''

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons