Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Plaisier: "verlangen dat PKN en RKK één kerk worden"

Groeien in eenheid vraagt voortdurende samenwerking

in Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wil meer gaan samenwerken met de katholieke kerk. "Mijn verlangen is dat er uiteindelijk 1 kerk komt", zegt Arjan Plaisier, secretaris van het bestuur van de PKN, in een interview met De Gelderlander.

(imported body)

De twee grootste kerken van Nederland werken nu al samen bij het produceren van het tv-spektakel The Passion, ieder jaar met Pasen, en bij de jaarlijkse collecte Kerkbalans. "Laten we bekijken hoe we samen nog meer dingen kunnen doen", zegt Plaisier in een interview met deze krant.

"We kunnen nog wat stapjes zetten in die samenwerking. Het is ook nodig in deze tijden van Bijbels analfabetisme." Zowel de katholieke als de protestantse kerk kampen met een leegloop: minder gelovigen, minder kerkgebouwen en minder inkomsten.

Bisschop van Rotterdam, Hans van den Hende, in de katholieke kerk belast met de samenwerking tussen christelijke kerken, stelt dat 'in plaatselijke parochies al tal van activiteiten in samenwerking met een PKN-gemeente gebeuren'. "De eenheid die Christus wil, is een opdracht aan ons om in beweging te blijven. Groeien in eenheid vraagt voortdurende samenwerking, bijvoorbeeld door samen op te trekken in gebed."

Bron: De Gelderlander

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’