Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus officieel uitgenodigd om te spreken bij de VN

in Nieuws

De VN-secretaris Ban Ki Moon heeft paus Franciscus officieel uitgenodigd voor een toespraak tot de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Ban Ki Moon overhandigde de uitnodiging tijdens een ontmoeting met staatssecretaris Pietro Parolin, die vorige week de VN-Veiligheidsraad in New York toesprak.

(imported body)

De VN-secretaris hoopt dat de paus de Verenigde Naties in september 2015 kan toespreken, tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten naar aanleiding van het 'Wereldgezinscongres'. Het is de vijfde redevoering van een paus tot de Verenigde Naties. 

Zijn voorganger, paus Benedictus XVI, sprak de Verenigde Naties in april 2008 toe. Joannes Paulus II sprak de algemene vergadering twee keer toe: in 1979 en in 1995. Paulus VI sprak in 1965 in New York als eerste paus de VN toe.

Bron: Kerknet

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

De Venezolaanse oppositie heeft de hulp van paus Franciscus ingeroepen om een eind te maken aan de ernstige politieke en economische crisis in het...

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

@Franciscus derde meest gevolgde wereldleider

Gert-Jan Schaap

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Getrouwde priesters mogelijke oplossing priestertekort