Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Paus Franciscus is doelwit van IS'

Spanning loopt op in Heilige stad, symbool van het christendom

in Nieuws

,Paus Franciscus is een doelwit van Islamitische Staat (IS), dat uit is op aandacht in de media.'' Dit heeft de Iraakse ambassadeur bij de Heilige Stoel, Habeeb al-Sadr, zaterdag gezegd in de Italiaanse krant Il Messaggero.

Het Vaticaan heeft, in samenwerking met buurland Italië, woensdag al de beveiligingsmaatregelen aangescherpt nadat geheime diensten een telefoongesprek tussen twee Arabieren hadden afgeluisterd. Die hadden het erover ,,iets te doen in het Vaticaan''.

Heilige stad
De grootste krant van Italië, de Corriere della Sera, meldt zaterdag dat de ,,spanning zeer groot is en de terreurdreiging van IS angst inboezemt'' in de Heilige Stad, symbool van het christendom, nu westerse leiders een offensief hebben aangekondigd tegen IS. De Italiaanse carabinieri (marechaussee) en politie voeren meer patrouilles uit op het Sint-Pietersplein.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, kwam eerder deze maand al met een ,,urgente boodschap'': Italië en Rome zijn ,,geen onbelangrijke doelwitten'' van IS. ,,Italië is de wieg van het christendom'', aldus de bewindsman. Hij riep op tot waakzaamheid.

Bron: ANP / Foto: wikipedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paus vraagt om vrijlating van Indiase priester

Paus vraagt om vrijlating van Indiase priester

Tom Uzhunnalil werd op 4 maart ontvoerd door extremisten

paus
Paus waarschuwt voor infiltranten IS

Paus waarschuwt voor infiltranten IS

"Italië is kwetsbaar"

fundamentalisme
Vijf jaar paus Franciscus aan het roer

Vijf jaar paus Franciscus aan het roer

‘Zelfs mijn protestantse vrienden hebben een glimlach voor hem over’

paus

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans