Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nederlandse zendeling gered van vloed India

Al honderden omgekomen door overstromingen

in Nieuws

Het Indiase leger heeft een 80-jarige Nederlandse missionaris gered die verzwolgen dreigde te worden door de overstromingen in Kasjmir. Dat heeft het Aziatische katholieke persbureau UCAN vrijdag gemeld.

De missionaris van Mill Hill in Londen, Jim Borst, werkt al meer dan 50 jaar in India en is overgebracht naar New Delhi. Een Indiase non die samen met hem is gered, vertelt over hun hachelijke avontuur: ,,We zagen voor onze ogen huizen instorten. Mensen en dieren, dood en levend, spoelden gewoon weg. Het geschreeuw van kinderen en vrouwen was hartverscheurend''.

Borst zelf vertelde dat hij en de non zondag naar de tweede verdieping waren gevlucht van zijn huis in Srinagar, bij de rivier Jhelum. Militairen in een boot brachten de twee maandag in veiligheid.

Volgens de non hebben zij en de Nederlandse missionaris de dood in de ogen gekeken en herstellen zij nog van dat trauma. ,,Binnen een half uur stond er 3 meter water op de benedenverdieping. We konden het water zien stijgen. Al die tijd vreesden we verzwolgen te worden''.

Door de overstromingen in India en het naburige Pakistan zijn honderden mensen om het leven gekomen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

‘We willen dat het geloof wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie’

‘We willen dat het geloof wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie’

Marco en Marjolein wonen en werken onder Surinaamse indianen

Tirza van der Graaf

zendingswerk
Eerste vliegsimulator voor bushpiloten in Nederland

Eerste vliegsimulator voor bushpiloten in Nederland

De vliegschool MATC bij Apeldoorn heeft een primeur in Nederland: een vliegsimulator die gebruikt gaat worden door piloten die zich voorbereiden op...

zendingswerk
Pinksteractie als stimulans voor zendelingen

Pinksteractie als stimulans voor zendelingen

'Bemoedig een zendeling!'

zendingswerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans