Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Koningspaar aanwezig bij tv-uitzending jubileum PKN

in Nieuws

Op zondag 14 september om 14.30 uur wordt de viering 'Tien jaar Protestantse Kerk in Nederland' live uitgezonden op NPO 2. Aan deze viering werken diverse bekende artiesten, onder andere uit The Passion, mee. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor noodhulp.

(imported body)

De presentatie van het voorprogramma is in handen van Jeroen Snel (EO) en Annemiek Schrijver (IKON).

Anita Meijer - Maria in The Passion - en musicalster René van Kooten – Jezus in The Passion -  zingen 'Ken je mij', geschreven door Huub Oosterhuis. Ernst Daniël Smid en dochter Coosje brengen het lied 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij ten gehore. Daarnaast werken ZO! Gospel Choir, Trinity en strijkensemble Walking the Wire mee aan deze viering.

Tijdens deze kerkdienst wordt er aandacht besteed aan de situatie in Irak en Syrië. Kerken in het hele land wordt gevraagd om te collecteren voor de situatie daar. Daarnaast is het mogelijk om via de site van Kerk in Actie kaarten te versturen naar vluchtelingen en hulpverleners in die regio. Als blijk van medeleven.

De Protestantse Kerk in Nederland bestaat in 2014 tien jaar. Dat wordt op 14 september gevierd, bij de start van het nieuwe kerkelijke seizoen, vanuit de kerk De Fontein in Nijkerk. Het thema van de viering is 'vieren en verbinden'. Bij de viering zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig. 

Bron: PKN

Foto: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Koningspaar weer op pad naar Duitsland

Koningspaar weer op pad naar Duitsland

‘Bijna alle Duitse deelstaten zijn inmiddels aan de beurt geweest’

Jeroen Snel

13 oktober 2018
Prinsjesdag troonrede

Prinsjesdag 2018: staat er nog nieuws in de Troonrede?

Dinsdag, 12.25 uur, NPO 1 en 22.50 uur, NPO 2

18 september 2018
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018