Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerkelijke instelling mag hoofddoek verbieden

Werknemers zijn minstens verplicht om zich neutraal op te stellen

in Christelijk Nieuws

Kerkelijke instellingen in Duitsland mogen hun medewerksters verbieden een islamitische hoofddoek te dragen. Dat heeft de hoogste Duitse arbeidsrechter in Erfurt woensdag beslist.

(imported body)

Werknemers in kerkelijke instellingen zijn volgens de rechter minstens verplicht om zich neutraal op te stellen. Omdat de hoofddoek een symbool is van het islamitische geloof, strookt het dragen van zo'n doek daar niet mee.

De zaak was aangespannen door een 36-jarige islamitische verpleegster in een kliniek in Bochum. Zij beriep zich op vrijheid van religie. De rechter heeft nog niet in haar specifieke geval beslist, omdat niet vaststaat of de kliniek waar ze werkt ook echt een kerkelijke instelling is.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons