Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

IS blaast Groene Kerk op in Tikrit

1700 jaar oud kerkgebouw volledig vernield

in Christelijk Nieuws

Islamitische Staat heeft de restanten van de Groene Kerk van Tikrit opgeblazen, een van de oudste christelijke monumenten in het Midden-Oosten. Dit melden bronnen bij Iraakse veiligheiddiensten, aldus persbureau ANSA donderdag.

(imported body)

De Groene Kerk is de grootste van 12 kerken die de Romeinen in Tikrit bouwden. Daardoor verwierf Tikrit in de klassieke oudheid de bijnaam "christelijke hoofdstad van het oosten". Tikrit werd gekerstend door de nestorianen en diende het Oost-Romeinse Rijk als bolwerk tegen de Perzen.

De jihadisten hebben het bijna 1700 jaar oude kerkgebouw ,,volledig vernield'' met explosieven, aldus de Iraakse bronnen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons