Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Honderden predikanten op de foto op de Dam

Unieke fotoactie maandag bij PKN predikantendag

in Nieuws

Er is zeer veel belangstelling voor de eerste landelijke Predikantendag van de Protestantse Kerk in Nederland. Vast niet alleen vanwege de bijzondere fotoactie die gepland staat voor de maandagmiddag. Het programma mag er ook zijn.

(imported body)

Hoofdspreker is theoloog dr. Alister McGrath. Er komen zeker vijfhonderd voorgangers naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam, zo laat de Protestantse Kerk weten. De dag vindt plaats in het kader van tien jaar Protestantse Kerk in Nederland. Er zijn lezingen en ook tal van workshops.

Foto
's Middags houdt de Protestantse Kerk nog een bijzondere actie. Rond vier uur worden alle predikanten, al dan niet in toga, gefotografeerd bij het monument op de Dam.

"Honderden predikanten op de Dam in Amsterdam, tussen de Amsterdammers, dagjesmensen en toeristen. Als gezichtsbepalend beeld van de Protestantse Kerk anno 2014", aldus woordvoerder Marloes Nouwens-Keller.

Toekomst
Alister McGrath, hoogleraar Science and Religion, University of Oxford, geeft een lezing over de toekomst van het Protestantisme en de rol van de predikant daarbinnen.

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

20 september 2018
Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

'Kijk als kerk wat je kunt doen in de omgeving'

Tirza van der Graaf

20 september 2018
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan