Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Honderden christenen vermoord in Nigeria

Vluchtende christenen onthoofd

in Nieuws

Boko Haram heeft zondag honderden christenen in de Noord-Nigeriaanse stad Michika gedood. De kerkgangers werden onder vuur genomen door zwaar bewapende moslimmilities van de terreurorganisatie, verklaren ooggetuigen.

Dat meldt de partnerorganisatie van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen, in Jos.

Tientallen voorgangers die weigerden hun kerkgebouw te verlaten, kregen in koelen bloede de kogel. Kerkgangers die vervolgens in paniek hun kerkgebouw ontvluchtten, werden met kogels doorzeefd. Inwoners van de stad Michika zijn massaal gevlucht naar een nabijgelegen berggebied, maar worden achtervolgd door Boko Haram. 

De Nigeriaanse voorganger Luka Vandi, lid van de EYN, de Nigeriaanse Brethren Church, meldt dat het gaat om een systematisch geplande aanval. Hij vertelt dat Michika op zondagochtend in alle vroegte werd omsingeld door grote groepen gewapende Boko Haram-milities. Ze splitsten zich vervolgens op in drie groepen: een groep strijders omsingelde alle kerkgebouwen, een andere groep richtte zich op de bases van het Nigeriaanse leger en de derde groep nam de controle over in het stadscentrum.

De voorganger ontving vanochtend bericht dat drie van zijn naaste familieleden in Michika zijn omgekomen toen ze probeerden weg te vluchten uit de kerkdienst. ,,Gevluchte kerkleden bellen mij en vertellen dat legerhelikopters nog steeds in de lucht hangen boven Michika, maar niets doen.” Verschillende vluchtende christenen zouden tijdens hun vlucht door Boko Haram zijn onthoofd.

Een woordvoerder van de partnerorganisatie van SDOK in Nigeria zegt dat zwaargewonde slachtoffers vandaag zullen aankomen in de stad Jos. ,,Medisch personeel in ziekenhuizen van Michika is op de vlucht geslagen. Mensen overlijden zonder dat er medische hulp beschikbaar is. We proberen de zwaarst gewonden die nog overlevingskans hebben, vandaag naar Jos te transporteren.”

Bron: Hetgoedeleven.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017