Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Eerste boek paus Franciscus vanaf vandaag te koop

"Deze paus is een doener"

in Nieuws

Gisteren was kerkhistoricus Paul van Geest te gast bij Dit is de Dag Radio. Hij sprak daar over het nieuwe boek van de paus genaamd 'De kerk van barmhartigheid'. Het boek bevat uitspraken en geschriften van paus Franciscus zelf, waaronder zijn beroemdste uitspraak "wie ben ik om te oordelen".

"De kerk moet geen muren hebben, maar zo uitnodigend mogelijk zijn. Zij moet handen hebben om zich uit te strekken naar de armen", zegt kerkhistoricus Paul van Geest bij ‘Dit is de Dag’. De kerk van paus Franciscus is een open gemeenschap, die openstaat voor de armen in lichamelijke en geestelijke zin.

Doener
Van Geest: "Deze paus is geen knappe denker zoals zijn voorganger paus Benedictus XVI. Dit is een pastoor, een doener, die weet hoe de hond van iedere parochiaan heet, een paus die ruikt naar zijn schapen. Deze paus zit niet op een leerstoel om dogma’s af te kondigen. Toen hij over homoseksuelen die oprecht op zoek zijn naar God zei ‘wie ben ik om te oordelen’, sprak hij als een mensenpaus, die weet wat er in ouders omgaat die praten met hun homoseksuele kinderen. Paus Franciscus actualiseert niet vanachter de tekentafel het geloof, maar hij wil duidelijk maken hoe wij met elkaar moeten omgaan", zegt Paul van Geest. Morgen verschijnt het boekje ‘De kerk van barmhartigheid’ met uitspraken en geschriften van paus Franciscus.

Het boek 'De kerk van barmhartigheid' is vanaf vandaag te verkrijgen in de boekenwinkels.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

paus| Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 November 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

katholieke kerk| Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 October 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

paus| Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 October 2018