Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dubbele aanhouding na aanslag Joods Gebedshuis

Drie mannen met Palestijnse achtergrond aangehouden

in Christelijk Nieuws

De Duitse politie heeft donderdag twee mannen van 18 en 29 jaar aangehouden voor de aanslag op de synagoge in de stad Wuppertal eind juli.

Kort na de poging tot brandstichting was al een andere verdachte van 18 jaar opgepakt. Alle drie zouden een Palestijnse achtergrond hebben, meldt de regionale omroep WDR.

De daders wilden het joodse gebedshuis met dieselolie en andere brandbare middelen in brand te steken. Een buurtbewoonster waarschuwde de politie, toen zij brandende spullen naast de synagoge op straat zag. Drie mannen vluchtten. De politie doorzocht donderdagochtend de woningen van de drie verdachten. Zij liggen alle binnen een straal van 1,5 kilometer van de synagoge.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons