Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dubbele aanhouding na aanslag Joods Gebedshuis

Drie mannen met Palestijnse achtergrond aangehouden

in Nieuws

De Duitse politie heeft donderdag twee mannen van 18 en 29 jaar aangehouden voor de aanslag op de synagoge in de stad Wuppertal eind juli.

Kort na de poging tot brandstichting was al een andere verdachte van 18 jaar opgepakt. Alle drie zouden een Palestijnse achtergrond hebben, meldt de regionale omroep WDR.

De daders wilden het joodse gebedshuis met dieselolie en andere brandbare middelen in brand te steken. Een buurtbewoonster waarschuwde de politie, toen zij brandende spullen naast de synagoge op straat zag. Drie mannen vluchtten. De politie doorzocht donderdagochtend de woningen van de drie verdachten. Zij liggen alle binnen een straal van 1,5 kilometer van de synagoge.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

In 2015 zijn er meer antisemitische incidenten geregistreerd op Nederlandse scholen dan in de afgelopen tien jaar het geval was. Dit schrijft het...

jodendom
Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Veroordeelde hoort later welke straf hem wordt opgelegd

fundamentalisme
PKN neemt afstand van Jodenhaat Maarten Luther

PKN neemt afstand van Jodenhaat Maarten Luther

Verklaring wordt voorgelezen tijdens studiemiddag in Utrecht

PKN

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans