Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Barbiepoppen omgedoopt tot Jezus en Maria

Kunstenaars ontwerpen opmerkelijke variant voor Barbie en Ken

in Nieuws

De kunstenaars Poop Paolini en Marianela Perelli hebben onlangs twee opmerkelijke varianten van de Barbie en Ken-poppen ontworpen. In plaats van de wereldwijd bekende Mattel-poppen verschenen er versies van Jezus en Maria, zo meldt 'The Irish Mirror'.

De controversiële poppen zijn gemaakt voor een zogenaamde 'Barbie, religie van plastic'-tentoonstelling in Buenos Aires. "In een wereld waar we worden beloond door steeds hetzelfde te denken, voelen en doen, kiezen Paolini en Perelli hun eigen rebelse weg", zo luidt de toelichting op de Facebook-pagina van het initiatief. "Met humor weten zij een fictief, historisch, religieus en politiek universum uit te lichten, waarin anderen gevangen zouden raken".

Naast de poppen van Jezus en Maria zal de tentoonstelling van Paolini en Perelli uit 33 andere barbiepoppen bestaan, die religieuze iconen uit het katholieke, Joodse, Boeddhistische en Islamitische geloof vertegenwoordigen.

Bron: The Irish Mirror

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Kunstdetective: Turken roofden kunst kerken Cyprus

De Kunstdetective: Turken roofden kunst kerken Cyprus

Dinsdag, 21.15 uur, NPO 2

21 augustus 2018
Zandtekenaar tekent gratis Bijbelverhalen

Zandtekenaar tekent gratis Bijbelverhalen

'Je moet in stilstaande beelden denken'

7 augustus 2018
Biblejournaling: zó beleef je Bijbelteksten creatief

Biblejournaling: zó beleef je Bijbelteksten creatief

Inspiratie voor creatieve stille tijd met God

Arianne Ramaker

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan