Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

600 aanvallen op moslims en christenen in India

Christelijke leiders verenigen zich om hun stem te laten horen.

in Nieuws

In de eerste honderd dagen van de nieuwe Indiase regering van minister-president Modi zijn er meer dan 600 aanvallen geweest op moslim- en christenminderheden. Dat meldt de stichting Open Doors. Christelijke leiders verenigen zich om hun stem te laten horen. De nieuwe regering onder leiding van de BJP-partij, bekend om haar hindoeïstisch nationalisme, kwam op 26 mei aan de macht.

Op 2 september kwamen vijftig christelijke leiders en advocaten bij elkaar in New Delhi. Samen overlegden ze hoe ze aandacht kunnen vragen voor het ‘complot’ achter dit geweld. Twee dagen later kondigde de groep aan dat ze een rapport getiteld ‘Minderheden tijdens 100 dagen Modi’ gaan uitbrengen. In het rapport willen ze gedetailleerd verslag doen van het geweld tegen minderheidsgroepen, onder wie christenen en moslims.

Ook kondigden de christelijke leiders aan dat er op 2 oktober een conferentie over dit thema wordt gehouden. Deze datum valt samen met de Indiase feestdag ter ere van de geboorte van Mahatma Gandhi. Op 4 oktober wordt een demonstratie in New Delhi georganiseerd. Deze plannen kwamen in een stroomversnelling na twee recente incidenten in Uttar Pradesh, een deelstaat ten oosten van de hoofdstad New Delhi.

Dominee Richard Howell, algemeen secretaris van de Evangelical Fellowship of India (EFI), meldde dat EFI alle geweld tegen christenen in kaart brengt.

Bron: Open Doors 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 december 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

13 november 2017