Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Zuid-Soedanese overheid legt katholieke radiozender het zwijgen op

in Mediatips

Volgens nieuwsdienst Fides heeft Radio Bakhita, de belangrijkste katholieke radiozender in Zuid-Sudan, nog altijd geen toestemming van de overheid gekregen om de uitzendingen te hervatten.

(imported body)

Het radiostation wordt gefinancierd door het katholieke aartsbisdom Juba. De zender werd op 16 augustus gesloten, nadat verslag was uitgebracht over de gevechten op 15 augustus tussen het regeringsleger, dat trouw is aan president Salva Kiir, en milities die trouw zijn aan de voormalige vicepresident Riek Machar. 

Sinds december staan de verschillende radiozenders in Zuid-Sudan onder zware druk of worden ze zelfs met sluiting bedreigd omwille van de berichtgeving over de burgeroorlog. Beide partijen hebben dan wel een vredesbestand ondertekend, toch blijft het wachten op een regering van nationale eenheid. Intussen blijven de wapenleveringen aan de strijdende partijen doorgaan. 

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons