Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Zuid-Soedanese overheid legt katholieke radiozender het zwijgen op

in Mediatips

Volgens nieuwsdienst Fides heeft Radio Bakhita, de belangrijkste katholieke radiozender in Zuid-Sudan, nog altijd geen toestemming van de overheid gekregen om de uitzendingen te hervatten.

(imported body)

Het radiostation wordt gefinancierd door het katholieke aartsbisdom Juba. De zender werd op 16 augustus gesloten, nadat verslag was uitgebracht over de gevechten op 15 augustus tussen het regeringsleger, dat trouw is aan president Salva Kiir, en milities die trouw zijn aan de voormalige vicepresident Riek Machar. 

Sinds december staan de verschillende radiozenders in Zuid-Sudan onder zware druk of worden ze zelfs met sluiting bedreigd omwille van de berichtgeving over de burgeroorlog. Beide partijen hebben dan wel een vredesbestand ondertekend, toch blijft het wachten op een regering van nationale eenheid. Intussen blijven de wapenleveringen aan de strijdende partijen doorgaan. 

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’