Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Utrechtse priesterstudent bespuugd en bedreigd

Jongen droeg T-shirt met het nasrani-logo

in Christelijk Nieuws

Twee mannen die 'gekleed waren als moslims' hebben zondagmiddag een priesterstudent in Utrecht bespuugd. Zij bedreigden hem ook met de dood: ,,Wij willen jullie allemaal vermoorden. Jullie moeten de wereld uit.''

,,Ze waren heel erg agressief'', aldus de Colombiaan Jaider Chantré Sanchez (27) dinsdag. De student van het Ariënsinstituut (de priesteropleiding van het aartsbisdom) had juist de mis in het Catharijneconvent bezocht.

Herkenbaar christen
Hij was als christen herkenbaar aan het kruisje dat hij om zijn nek draagt en een T-shirt met het nasrani-logo. Moslims gebruiken dit logo in het Midden-Oosten om huizen van christenen te markeren.

,,Zoiets is mij of andere studenten nooit eerder gebeurd. Het is heel verdrietig en pijnlijk'', zegt Chantré Sanchez. De mannen liepen achter hem aan, maar keerden om toen de student een drukbezocht park inliep. De rector van het Ariënsinstituut en het aartsbisdom Utrecht hebben hun afschuw over de gebeurtenis uitgesproken.

Chantré Sanchez heeft dinsdag contact gehad met de politie in Utrecht en gaat woensdag aangifte doen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons