Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Synagoge, kerk en moskee in één

Berlijn opent 'Huis van de Enige' in 2018

in Nieuws

Als de plannen financieel haalbaar zijn, wordt in Berlijn in 2018 het 'Huis van de Enige' geopend, een gebedsplaats voor de 3 grote monotheïstische godsdiensten: jodendom, christendom en islam. Een wereldprimeur, zo meldt Radio Vaticaan.

(imported body)

Als vestigingsplaats is gekozen voor de ruïnes van vier kerken die ontdekt werden bij archeologische opgravingen, waaronder de Petrikirche (Sint-Pieterskerk), de oudste kerk van Berlijn.
In deze synagoge/kerk/moskee zullen de drie godsdiensten hun eigen gebedsplaats krijgen. Elk krijgt eenzelfde oppervlakte op dezelfde verdieping, die uitkijkt op een gemeenschappelijke ruimte waar de gelovigen mekaar kunnen ontmoeten.

De kostprijs om het project te realiseren, wordt op 43,5 miljoen euro geraamd. De symbolische eerste steen van het 'Huis van de Enige' is inmiddels al gelegd. Volgens de initiatiefnemers - een rabbijn, een pastor en een imam - kan de bouw in 2016 van start gaan, tenminste als tegen dan een kwart van de bouwsom is ingezameld. De fondsenwerving is al gestart op internet.

Bron: VRT

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

3000 joden en moslims zingen samen

3000 joden en moslims zingen samen

Indrukwekkende video uit Haifa

‘Hitler-klok’ blijft tóch hangen in Duitse kerk

‘Hitler-klok’ blijft tóch hangen in Duitse kerk

Waarschijnlijk de meest controversiële kerkklok ter wereld

Gert-Jan Schaap

jodendom
Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

jodendom

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans