Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus organiseert 'voetbalwedstrijd voor vrede'

"Sport kan een boodschap van broederlijkheid uitdragen"

in Nieuws

Paus Franciscus en de Argentijnse verdediger Javier Zanetti organiseren een 'interreligieuze voetbalwedstrijd voor de vrede' op 1 september in het Olympisch Stadion in Rome. Een veertigtal gerenommeerde voetballers verlenen hun medewerking aan dit initiatief, waarvan de opbrengst ten goede komt aan twee caritatieve stichtingen.

(imported body)

Paus Franciscus kan onder meer rekenen op de deelname van Trezeguet, Messi, Buffon, Shevchenko, Zidane en Maradona. "Het belangrijkste is niet de wedstrijd op zich maar het promoten van de vrede in de wereld", verklaarde Javier Zanetti maandagavond bij de presentatie van het initiatief bij Radio Vaticaan in Rome. 

Opzet is aan te tonen dat de sport een boodschap van broederlijkheid kan uitdragen, die alle volkeren verenigt in naam van de vrede. Bij de spelers zijn niet alleen christenen en moslims, maar onder meer ook joden en hindoes.
 
Het evenement kan rekenen op belangrijke sponsors, onder meer Fiat en Pirelli. Een ticket voor het bijwonen van de wedstrijd kost tussen de 8 en de 30 euro. Het Olymisch Stadion in Rome, waar de wedstrijd gespeeld wordt, heeft een capaciteit van nagenoeg 73.000 plaatsen.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018