Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: kijk uit voor spirituele 'kanker'

Paus waarschuwt Zuid-Koreanen voor materialisme

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft Zuid-Koreanen dringend verzocht uit te kijken voor spirituele 'kanker' die zich vaak verspreidt in welvarende samenlevingen. De paus hield vrijdag in Zuid-Korea een mis ter herdenking aan de ruim 300 mensen die omkwamen bij een veerbootramp in april.

(imported body)

Zo'n 50.000 mensen waren naar een voetbalstadion in de stad Daejeon gekomen voor de mis die vooral over welvaart leek te gaan. De Zuid-Koreanen moeten volgens paus Franciscus strijden tegen materialisme dat "authentieke en culturele waarden verstikt" en hebzucht die voortkomt uit "ongebreidelde concurrentie".

Het geloof kan volgens de paus worden gezien als een "tegengif voor de geest van wanhoop die lijkt te groeien als een kanker" in een welvarende samenleving. De paus sprak zich verder uit over rijkdom en ongelijkheid.

De katholieke kerk is snel gegroeid in Zuid-Korea. In de afgelopen 25 jaar is het aantal gelovigen verdubbeld tot ongeveer 11 procent van de inwoners.

Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons