Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Moskeeën: joden in Nederland zijn broeders

in Nieuws

Moskeeën in Nederland gaan in preken oproepen tot tolerantie. Dat maakten de Raad van Moskeeën en de Unie van Marokkaanse Moskeeën Nederland bekend in de nacht van donderdag op vrijdag. De organisaties maken zich zorgen over het groeiend aantal racistische geweldsincidenten en uitingen van haat richting joden en moslims.

De Raad neemt in een verklaring nadrukkelijk afstand van moslimjongeren die zich schuldig maken aan antisemitische incidenten. "Er zijn allerlei mensen die zeggen dat ze gebruikmaken van de vrijheid van meningsuiting. Daar zijn we niet tegen, maar we moeten in dit land wel zuinig zijn op elkaar'', stelde een woordvoerder van de islamitische organisaties.

Volgens de moskeeën is kritiek op Israël niet verboden, maar mag het geen vrijbrief zijn voor antisemitische of anti-islamitische uitingen of daden. "Joden in Nederland zijn broeders van het heilige boek en zo dient onze relatie ook te zijn, broederlijk'', aldus de schriftelijke verklaring.

Volgens de woordvoerder hebben vrijwel alle moskeeën in Nederland laten weten mee te werken aan het plan.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bevat Marvels X-Men-strip antisemitische en antichristelijke verwijzingen?

Bevat Marvels X-Men-strip antisemitische en antichristelijke verwijzingen?

Verhitte reacties in Indonesië rond tekenaar Ardian Syaf

islam en...
‘Allahu akbar’ roepen op Tempelberg is illegaal

‘Allahu akbar’ roepen op Tempelberg is illegaal

Na een proces van vijf jaar heeft de Jeruzalemse rechtbank geoordeeld dat het roepen van ‘Allahu akbar’ (Arabisch voor 'God is groot') tot...

Israël
Joden en moslims willen vredesconferentie

Joden en moslims willen vredesconferentie

Strijd tegen antisemitisme en moslimhaat

jodendom

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips