Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Joden willen weg uit Schilderswijk

"Ik voel me nu nog veilig, maar je weet nooit of iemand iets wil uitrichten.''

in Nieuws

Sommige joden willen vertrekken uit de Schilderswijk in Den Haag. Midden in de probleemwijk is een 'joods hofje'. Veel bewoners voelen zich bedreigd door antisemitisme in de buurt en sommigen eisen dat de gemeente ze een nieuw onderkomen geeft.

(imported body)

De joodse enclave ligt in een overwegend islamitische wijk. Vlakbij het hofje waren de afgelopen maand een paar onrustige protesten. Radicale moslims riepen antisemitische leuzen. Ook werd de Hitlergroet gebracht.

Afwachtend
Schrijver Fabrice Schomberg is een van de bewoners die ergens anders willen wonen. Hij vindt de gemeente te afwachtend. ,,Je moet niet naïef zijn: een deel van de jongeren radicaliseert. Ik voel me nu nog veilig, maar je weet nooit of iemand iets wil uitrichten.'' Ook bewoners Cnaan Liphshiz en Ezra Mordechai (gefingeerde naam) klagen over de sfeer in de Schilderswijk.

Bron: ANP / Foto: AFP/EPA

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

In 2015 zijn er meer antisemitische incidenten geregistreerd op Nederlandse scholen dan in de afgelopen tien jaar het geval was. Dit schrijft het...

jodendom
Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Veroordeelde hoort later welke straf hem wordt opgelegd

fundamentalisme
PKN neemt afstand van Jodenhaat Maarten Luther

PKN neemt afstand van Jodenhaat Maarten Luther

Verklaring wordt voorgelezen tijdens studiemiddag in Utrecht

PKN