Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gedwongen besnijdenissen in Mosul

in Nieuws

Onbekend aantal Assyrische christenen zonder verdoving besneden

De Tunisia Daily meldt via de AINA dat rebellen van de Islamitische Staat IS (voorheen ISIS) een groep Assyrische mannen in Mosul onder dwang heeft laten besnijden. De besnijdenissen zouden plaats hebben gevonden zonder dat er een verdoving werd gebruikt.

Onduidelijk is hoeveel mannen op deze gruwelijke wijze zijn besneden. Volgens de berichten heeft de IS opdracht gegeven om alle christelijke mannen en kinderen die achterblijven in Mosul te besnijden.  

Slechts een paar Assyrische christenen bleven achter in Mosul nadat de IS de christenen onlangs voor de keuze stelde: 'bekeer je tot de Islam, of sterf'.

Volgens dezelfde bron zouden ook 700 Jezidische vrouwen voor $ 150 per vrouw door de IS zijn verkocht op een openbare slavenveiling in Mosul.

Bron: Assyrian International News Agency

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans