Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Ebola zorgt voor stijging kerkbezoek

Liberiaanse bevolking zoekt steun in geloof

in Nieuws

De uitbraak van ebola heeft ervoor gezorgd dat Liberianen massaal de kerk opzoeken voor verlossing van het dodelijke virus. In Monrovia trotseerden deze gelovigen voor even de officiële waarschuwingen van de Liberiaanse president om openbare bijeenkomsten te vermijden.

(imported body)

Buiten de kerk stonden kraantjes met chloorwater klaar om de handen te desinfecteren. Tijdens de mis drukt de pastoor de mensen nog eens op het hart om de instructies van de gezondheidsmedewerkers te volgen.

De bevolking is doodsbang voor de gevolgen van de ziekte en zoekt daarom steun in het geloof. De epidemie heeft tot nu toe aan 1000 mensen in West Afrika het leven gekost. Ebola is een van de dodelijkste ziekten die de mens kent en is moeilijk onder controle te krijgen.

Volgens de World Health Organization moeten de krakende gezondheidszorgsystemen in de regio dringend hulp krijgen, omdat er sprake is van een internationale medische noodtoestand.

Bron: NPO Spirit

<iframe style="overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:44192686&type=urn&width=485&height=270&still=&autostart=off&volume=10&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

Gert-Jan Schaap

kerk
Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Aanbiddingsleider in de dop

Joëlle Post

kerk
Kerk in VS wil geen mannelijke verwijzing naar God

Kerk in VS wil geen mannelijke verwijzing naar God

'God als man is een beperking van ons begrip van God'

Joëlle Post

kerk