Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Duizenden mensen bij begrafenis in Ferguson

Rouwende mensen dansen op gospelmuziek

in Christelijk Nieuws

Duizenden mensen hebben maandag de begrafenis bijgewoond van de doodgeschoten Michael Brown in de Amerikaanse stad Ferguson. Die verliep rustig en vormde daarmee een contrast met twee weken van rellen die volgden op de dood van Brown.

De vader van de Afro-Amerikaanse tiener riep zondag op tot rust voor de begrafenis. Nadat de ongewapende Brown was neergeschoten door een blanke agent, braken rellen en etnische spanningen uit in de Amerikaanse voorstad van St. Louis.

Tijdens de begrafenis benadrukte dominee Al Sharpton dat ,,Michael Brown niet herinnerd wil worden om de rellen. Hij wil herdacht worden als de persoon die ervoor zorgde dat Amerika een betere manier zocht voor de inzet van de politie.'' Hij riep de zwarte gemeenschap in zijn stad op om te stoppen met rel schoppen en plunderen.

Brown lag in de kerk in een zwart met gouden kist, met daarop de pet die hij droeg toen hij werd neergeschoten. Rouwende mensen dansten op gospelmuziek, voorgelezen psalmen werden bejubeld.

Buiten de kerk was de politie aanwezig, maar die hield zich op de vlakte.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vierde solo-cd van Kinga Bán: ‘U weet het toch’

Kinga Bán| Vierde solo-cd van Kinga Bán: ‘U weet het toch’

‘Zingen geeft me nieuwe energie’

Miriam Duijf

15 January 2019
Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

christelijke muziek| Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Christelijke hit in korte tijd al meer dan 50 miljoen keer bekeken op YouTube

30 December 2018
Kinga Bán geeft persoonlijk en kwetsbaar interview

Kinga Bán| Kinga Bán geeft persoonlijk en kwetsbaar interview

‘Als ik moet stoppen, moet God dat veel duidelijker zeggen’

17 December 2018