Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dode bij aanval tegen Nigeriaanse kerk

in Christelijk Nieuws

Bij een aanval van gewapende mannen met AK 47 machinegeweren in Nigeria viel zondagmorgen één dode en raakten verschillende mensen gewond. Volgens ooggetuigen drongen de gewapende mannen 's morgens vroeg de kerk van Kachia in Kanduna binnen. Ze schoten er een jonge man dood die de kerk bewaakte en vuurden daarna op de kerkgangers.

Het is het derde dodelijke incident in de regio sinds 11 mei. Net als toen worden Fulani herders verantwoordelijk gesteld voor de aanval. Dit werd maandag echter ontkend door een verantwoordelijke van de Fulanigemeenschap. Die probeert met de uitspraak vooral te vermijden dat de Fulani met Boko Haram worden geassocieerd en als terroristen worden bestempeld.

'Christian Solidarity Worldwide' wijst de Nigeriaanse regering op haar plicht om geloofsgemeenschappen te beschermen en ervoor te zorgen dat het vrijheid van eredienst wordt gegarandeerd.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons