Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen bidden in oorlogsgebied Gaza

Gelovigen zoeken elkaar op

in Geloven

In Gaza werd afgelopen zondag gebeden voor vrede in de christelijk-orthodoxe St. Porphyrios kerk, midden in het conflict gebied. Terwijl vroeger honderden mensen de kerkdiensten bijwoonden durfden nu maar tientallen mensen het risico te nemen om de mis bij te wonen.

(imported body)

De mis vond plaats in het duister, bij kaarslicht. Vorige maand werd bij een raketaanval de begraafplaats buiten de kerk beschadigd waardoor er problemen zijn met de generator. Na de kerkdienst werd er koffie gedronken en deelden de gelovigen hun gevoelens.

Christenen zijn ruim in de minderheid in Gaza. Er leven ongeveer 2500 christenen en meer dan 1,7 miljoen Palestijnen. Sinds de door Hamas geregeerde Gazastrook, is het aantal christenen snel afgenomen. Ondanks dat zijn de onderlinge relaties tussen Palestijnse christenen en moslims over het algemeen goed.

 <iframe class="npo_cc_social" src="<a rel="nofollow">about:blank" data-src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:44200658&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" style="border: none; overflow: hidden;" frameborder="0" height="320" width="560"></iframe>

Bron: NPO Spirit 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De wereld op z’n kop in Israël

De wereld op z’n kop in Israël

Blog van Joanne

‘Je woont in een land dat in oorlog is, is dat niet eng?'

‘Je woont in een land dat in oorlog is, is dat niet eng?'

Israël anders bekeken

Israël en Gaza

Israël en Gaza

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Israël 17 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’