Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

124 Koreanen zalig verklaard door paus

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zaterdag in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul 124 Koreanen zalig verklaard. Het gaat om christenen die in de 18de en 19de eeuw werden gemarteld en gedood vanwege hun geloof. Honderdduizenden mensen waren naar de openluchtmis van de paus gekomen.

De moed en liefdadigheid van de martelaars moeten volgens de paus een inspiratiebron zijn voor de Zuid-Koreanen van vandaag. In zijn toespraak richtte Franciscus zich op de groeiende welvaartskloof in het Aziatische land. Volgens de paus groeit er "naast de immense rijkdom in alle stilte een bittere armoede''.

Sinds Franciscus in 2013 werd uitverkoren tot paus heeft hij met enige regelmaat het ongebreidelde kapitalisme in de wereld "een nieuwe tirannie'' genoemd. Wereldwijd moeten leiders volgens de paus de armoede en toenemende ongelijkheid bestrijden.

Onderweg naar het altaar stopte hij bij een groep nabestaanden van de slachtoffers van de veerbootramp Sewol op 16 april. Daarbij vielen ruim 300 slachtoffers, vooral schoolkinderen. Hun familieleden hadden zich verzameld onder een tent met daarop de tekst 'Wij willen de waarheid, de Sewol-families zijn hier'. De paus stond hier even stil voor een kort gebed en kreeg daarbij een brief overhandigd, waarbij hem werd gevraagd om de nabestaanden "niet te vergeten''.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’