Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

WK-finale: paus tegen paus

Pausen trending topic op social media

in Christelijk Nieuws

Terwijl de wereld zich opmaakt voor de finale van het WK tussen Argentinië en Duitsland zondag, is de paus op social media weer een trending topic. De finale staat bekend als de Pope versus Pope, oftewel paus tegen paus-match, verwijzend naar de Argentijnse paus Franciscus en zijn voorganger, de Duitse oud-paus Benedictus.

Van paus Franciscus is het bekend dat hij een groot voetbalfan is. Het Vaticaan spreekt het gerucht tegen dat beide pausen zondagavond samen de wedstrijd zullen kijken. Toch zijn er rond het Sint Pietersplein genoeg Argentijnse en Duitse vlaggen te vinden. Bezoekers van beide landen wachten de finale zondag af en verwachten verder geen rivaliteit tussen de twee pausen.

En dat klopt, paus Franciscus heeft al beloofd voor geen van de teams te bidden.

Bron: NPO Spirit

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons