Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Slachtoffers Gaza brengen Suikerfeest door in Katholiek ziekenhuis

Familiebezoek buiten Gaza toegelaten om samen Suikerfeest te vieren

in Christelijk Nieuws

Honderden kinderen die ernstig gewond zijn geraakt door de Israëlische bombardementen in Gaza, moesten noodgedwongen het Suikerfeest doorbrengen in het ziekenhuis. Tientallen hadden het geluk om te worden opgevangen in het Sint-Jozefziekenhuis in Oost-Jeruzalem.

In samenwerking met het Palestijns burgercomité gaf het Israëlische leger toestemming om de gewonde kinderen te  laten behandelen buiten Gaza. Ook werd familiebezoek toegelaten met lekkernijen en cadeaus, om toch nog samen het einde van de Ramadan te vieren.

Opvallend is dat het Suikerfeest wordt gevierd in een katholiek ziekenhuis. Fouad Twal, de patriarch van Jeruzalem, bracht de Gazanen een bezoekje om hun een hart onder de riem te steken. Het geweld in Gaza heeft inmiddels honderden burgerslachtoffers gemaakt. Volgens het Rode Kruis is hiervan 1 op de 4 kind.

Bron: NPO Spirit

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons