Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Rusland legt beperkingen op aan kerken op de Krim

De huur voor een kathedraal is drastisch verhoogd

in Christelijk Nieuws

Sinds Rusland de controle overnam op de Krim, wordt er net als in Rusland zelf een hele reeks beperkingen opgelegd aan de kerken op het voormalig Oekraïense schiereiland.

(imported body)

Priesters die niet op de Krim geboren zijn, moeten een nieuwe aanvraag indienen om er actief te mogen zijn of dienen het schiereiland anders binnen de drie maanden te verlaten.

Katholieken in de havenstad Sebastopol, die hadden gehoopt dat zij de kathedraal zouden terugkrijgen, hebben nu ernstige twijfels of zij de kerk ooit wel terugkrijgen. De nieuwe beperkingen en administratieve voorschriften zijn niet alleen voor de katholieke Kerk in de Krim van kracht, maar gelden ook voor de andere kerkgemeenschappen. Zo merkte de Oekraïens-orthodoxe Kerk van het patriarchaat van Kiev dat de huur voor hun kathedraal in Simferopol drastisch verhoogd is.

Bron: Kerknet/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons