Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus zegt 'sorry' tegen Italiaanse pinkstergemeenten

Verontschuldigingen Paus Franciscus voor bewind Mussolini

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zich gisteren tijdens een bezoek aan een evangelische Kerk in Zuid-Italië, verontschuldigd voor aanvallen en laster door katholieken in de jaren 30 van de vorige eeuw tijdens het bewind van Mussolini.

(imported body)

Paus Franciscus moedigde christenen die samen het geloof in Jezus delen, aan de onderlinge meningsverschillen te overwinnen. Franciscus bracht gisteren een privébezoek aan de evangelische predikant Giovanni Traettino, waarmee hij al jaren bevriend is. 

Tijdens een ontmoeting met leden van de Pinkstergemeenschap uit Italië, Argentinië en de Verenigde Staten in de kerk van de Verzoening zei de paus dat hij ook gekomen was om vergiffenis te vragen: "Onder diegenen die de leden van pinkstergemeenten vervolgd of veroordeeld hebben alsof zij idioten zouden zijn die de mensheid vernietigen, waren ook katholieken. Ik ben de herder van de katholieken en vraag jullie daarom om vergeving voor die katholieke broeders en zusters die door de duivel bezeten waren en niets begrepen hebben.” De paus benadrukte nog dat het streven naar eenheid fundamenteel is. In dat verband herinnerde hij eraan dat de christelijke kerken niet van bij aanvang verdeeld waren.

Volgens Radio Vaticaan probeerde de paus met zijn bezoek aan de bevriende predikant een concreet oecumenisch gebaar te stellen. Hij keerde nog maandagavond terug naar Rome.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus 6 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’