Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus vraagt gebed voor Oekraïne

'Geweld wordt met vrede overwonnen'

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft de gelovigen op het Sint-Pietersplein zondag opgeroepen 'in stilte' te bidden voor vrede in Oekraïne en het Midden-Oosten. "Het geweld wordt niet met geweld overwonnen. Het geweld wordt met vrede overwonnen", zei de paus.

(imported body)

De paus wees ook op de benarde situatie van de christenen in Irak en andere delen van het Midden-Oosten. De oude christelijke gemeenschap in de Iraakse stad Mosul is sinds zaterdag bijna geheel uit de Noord-Iraakse stad vertrokken, nadat strijders van de Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS) een ultimatum hadden gesteld. Als de christenen zich niet tot de islam zouden bekeren, zouden ze door het zwaard omkomen.

Na de toespraak van de paus hield de menigte op het plein een minuut stilte.

Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons