Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Pastor steekt zichzelf in brand

Extreem statement tegen doodstraf en homofobie

in Christelijk Nieuws

De 79-jarige Charles Moore, pastor van de Amerikaanse United Methodist Church in Texas, hoopte dat zijn wanhoopsdaad een verschil zou gaan maken.

Moore was een pastor van de Amerikaanse United Methodist Church in Texas. Binnen de United Methodist Church is het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht niet toegestaan, maar er zijn steeds meer geestelijken die paren van hetzelfde geslacht willen trouwen. Al in 1995 ging Moore op hongerstaking in protest tegen zijn eigen kerk wegens het verbod op het 'homohuwelijk'.

Ultiem offer
Moore vocht jarenlang tegen onrecht jegens mensen met een andere seksuele voorkeur dan heteroseksualiteit. Afgelopen maand besloot de pastor het ultieme offer te maken. Op een parkeerplaats voor een winkelcentrum goot Moore benzine over zich heen en stak zichzelf in brand. Moore overleed in het ziekenhuis aan de ernstige brandwonden.

Moore hoopte dat zijn opoffering een verschil zal maken. In verschillende notities die hij achterliet, benadrukte hij dat zijn zelfmoord zijn steun aan homoseksuelen, afkeuring van de doodstraf in Amerika en ongerustheid over groeiende economische ongelijkheid moest belichten.

Profeet
Lou Sneed, een gepensioneerd Methodist-voorganger, heeft gesproken op de begrafenis van Moore en vergelijkt hem met een profeet uit het Oude Testament die mensen wijst op sociale gerechtigheid.

Bron: gay.nl / Dallasnews.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons