Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nigeriaanse aartsbisschop vraagt om gebed

Gebed gevraagd na aanslagen

in Geloven

Aartsbisschop Ignatius Kaigama, voorzitter van de Nigeriaanse bisschoppenconferentie, vraagt gelovigen wereldwijd te bidden voor vrede en stabiliteit in zijn land. Hij deed zijn oproep op Radio Vaticaan na een reeks nieuwe aanslagen door de islamitische terreurgroep Boko Haram.

(imported body)

Bij drie verschillende aanslagen in dorpen in het noorden van Nigeria vielen zondag tientallen doden. Een van de aanvallen was gericht op een kerk waar op dat moment gelovigen samen waren om te bidden. Een van de dorpen die werd aangevallen was Chibok, waar in april ruim driehonderd schoolmeisjes werden ontoverd door de islamitische terreurgroep.

Aartsbisschop Kaigama zei tegenover Radio Vaticaan dat hij hoopt dat de Nigeriaanse regering gauw meer kan doen om de inwoners van het land te beschermen tegen de aanslagen van Boko Haram.

De Nigeriaanse bisschoppen hebben ook een nationale gebedscampagne gelanceerd, waarin wordt toegespitst op het bidden van de rozenkrans in gezinsverband. De campagne, die vijf maanden duurt, zal uitmonden in een nationale pelgrimage op 14 en 15 november naar Abuja, een stad in het midden van Nigeria.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse