Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

ISIS claimt verwoesting Jona's graf

Duitse hoogleraar: "beeldenstormers hebben eigen gedenkplaats verwoest"

in Nieuws

De islamitische terreurgroep ISIS beweert het graf van de Bijbelse profeet Jona in het vroegere Ninevé (nu het Iraakse Mosul) te hebben verwoest. Dat meldde de Duitse nieuwsdienst Idea dinsdag. Filmpjes van de vernieling werden op Youtube geplaatst.

(imported body)

Het vroegere Ninevé werd vorige maand veroverd door de islamitische terreurgroep. De ISIS riep er een islamitische staat (een kalifaat) uit en voerde de shariawetgeving in. Naast het 'graf van Jona' sloeg de ISIS ook de hand aan talloze kerken en kloosters.

Volgens de Duitse hoogleraar H. H. Klement heeft de terreurgroep het echter bij het verkeerde eind: "De profeet is volgens de Bijbel niet in Ninevé gestorven. Jona werd als profeet naar Ninevé gestuurd, maar er is geen enkele aanwijzing in de Bijbel dat hij daar is gestorven en begraven."

Volgens de islam is de profeet aan het einde van zijn leven nog in Ninevé geweest. "Jona's graf is een islamitisch bedevaartsoord. De ISIS-beeldenstormers hebben dus hun eigen islamitische gedenkplaats verwoest", concludeert Klement.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans